SOALAN LAZIM WELCOME DEAL

Apakah Pakej Tawaran WELCOME DEAL?
Pakej Welcome Deal ialah satu cara untuk kami mengalu-alukan anda sebagai pengguna baharu dimana anda akan ditawarkan dengan tempoh sah yang panjang iaitu 28 bulan untuk talian ONEXOX Prabayar anda.
Pembelian pertama mana-mana pakej Welcome Deal akan melayakkan anda menikmati tawaran tempoh sah selama 28 bulan.
 
Siapa yang layak membeli?
Tawaran ini hanya terpakai kepada pelanggan baharu, sama ada mengaktifkan pelan Prabayar ONEXOX mereka melalui MNP, atau pendaftaran nombor baharu mulai 13 Julai 2021 dan seterusnya. Pelanggan baharu layak untuk membeli pakej Welcome Deal selagi ia masih dalam tempoh 10 hari selepas tarikh pengaktifan pelan Prabayar ONEXOX.
 
Apakah Faedah Membeli Pakej Tawaran WELCOME DEAL?
Bagi pengguna yang membeli nombor baharu atau port-in ke ONEXOX Prabayar, anda boleh mendapatkan tempoh sah 28 bulan untuk talian anda.
 
Bilakah saya akan menerima tempoh sah 28 bulan selepas membeli Pakej Tawaran WELCOME DEAL?
Anda akan menerima kesahihan serta-merta selepas pembelian PERTAMA berjaya mana-mana pakej Welcome Deals. Tempoh sah 28 bulan akan dilanjutkan daripada tarikh pembelian pakej Welcome Deal yang pertama.
 
Bilakah saya perlu membeli Tawaran WELCOME DEAL untuk mendapatkan tempoh sah 28 bulan?
 Soalan yang bagus, anda perlu membeli pakej Welcome Deal dalam masa 10 hari selepas pendaftaran anda berjaya.

Berapa banyak pakej yang ada pada Tawaran WELCOME DEAL Baharu? Juga, apakah kod langganan untuk membeli melalui saluran SMS?
Berikut adalah pakej Tawaran WELCOME DEAL Baharu yang tersedia. Anda boleh membeli dengan menghantar SMS dengan kod langganan di bawah ke nombor 23388.

Berapa kali saya boleh membeli pakej Welcome Deal?
Anda boleh membeli pakej Welcome Deal terpilih (SP FAT1OM, SP FAT5M, SP FAT20 & SP FATVOICE) sekali untuk setiap tawaran dalam masa 10 hari selepas pengaktifan berjaya.
 
Berapa lama pakej Tawaran Welcome Deal sah untuk pembelian?
Pakej Welcome Deal hanya tersedia untuk pembelian selama 10 hari selepas tarikh pengaktifan anda berjaya.
Contoh situasi – Anda telah mendaftar dan berjaya mengaktifkan nombor Prabayar ONEXOX baharu pada 11 Julai 2021, tawaran WELCOME DEAL itu sah untuk anda sehingga 20 Julai 2021, 11.59 malam.
                                                                                                        
Bagaimana pula dengan port-in? Adakah 10 hari itu akan dikira dari tarikh saya menyerahkan permintaan port-in saya atau tarikh yang saya berjaya port dalam nombor saya.
10 hari akan dikira bermula dari tarikh anda berjaya mengalihkan nombor anda.
 Contoh situasi – Anda telah menyerahkan permintaan port-in pada 11 Julai 2021, tetapi akaun anda hanya berjaya dialihkan pada 15 Julai 2021, jadi 10 hari akan dikira mulai 15 Julai 2021. Anda mempunyai sehingga 24 Julai 2021 untuk membeli Pakej Welcome Deal.
 
Bagaimana jika saya ingin membeli pakej Welcome Deal selepas 10 hari pengaktifan?
Pakej Welcome Deal tidak lagi tersedia untuk anda. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun XOX BLACKAPP kami untuk membeli Pakej Season Pass kami.
 
Adakah pakej Welcome Deal boleh dikongsi?
Hanya minit daripada pakej Tawaran Welcome Deal (Rujuk jadual pakej) boleh dikongsi. Data yang diaktifkan serta-merta (Dari SP FAT10M, SP FAT5M dan SP FAT20) tidak boleh dikongsi kerana ia diaktifkan serta-merta dan akan sah selama 30 hari dari tarikh pembelian.
 
Apakah item dalam pakej Tawaran Welcome Deal yang boleh dikongsi?
• Hanya minit boleh dikongsi untuk pakej Tawaran Selamat Datang semasa.
• Pengirim akan dicaj RM0.50 untuk setiap perkongsian yang berjaya melalui SMS, Menu mudah *150# dan Aplikasi BLACK.
• Maksimum 3 kali perkongsian setiap hari.
• Had perkongsian maksimum setiap transaksi: Tiada had untuk minit.
 
Apakah yang berlaku jika saya mencapai had perkongsian saya untuk hari itu?
Anda boleh mencubanya lagi pada hari berikutnya.
 
Bagaimana untuk membeli Tawaran  WELCOME DEAL  SEASON PASS ini sebaik sahaja saya mengaktifkan Pek SIM saya?
Anda boleh membeli dengan menghantar SMS <SP FAT20> ke 23388 untuk ONEXOX PREPAID atau <SP FAT20> ke 26688 untuk NU Mobile.
 
Berapa kali saya boleh membeli SP FAT2O?
Anda boleh membeli SP FAT20 sekali sahaja.
 
Berapa lamakah Tawaran WELCOME DEAL SP FAT2O sah untuk pembelian?
Tawaran Season Pass ini hanya sah selama 10 hari selepas tarikh pengaktifan. Contohnya, anda telah mendaftar/mengaktifkan pek SIM pada 2/1/2020, tawaran sah sehingga 11/2/2020 11.59 malam.

Bagaimana jika saya ingin membeli SP FAT2O selepas 10 hari pengaktifan?
Tawaran SP FAT20 ini tidak akan tersedia lagi. Walau bagaimanapun, anda boleh mengikuti kami Halaman Facebook (XOX Malaysia / ONE XOX) atau muat turun Aplikasi XOX BLACK kami untuk info terkini dengan tawaran Happy Hour dan promosi lain.

Bilakah saya akan menerima tempoh sah 28 bulan selepas pembelian Tawaran WELCOME DEAL SEASON PASS?
Anda akan menerima pengesahan serta-merta selepas pembelian PERTAMA berjaya untuk Tawaran WELCOME DEAL SEASON PASS. Tempoh sah 28 bulan akan dilanjutkan daripada tarikh pembelian WELCOME DEAL SEASON PASS.

Adakah Tawaran WELCOME DEAL  boleh dikongsi?
Semua data & minit yang terdapat dalam kaunter Season Pass pelanggan boleh dikongsi. Hanya data yang diaktifkan serta-merta (dari SP FAT10 dan SP FAT20) tidak boleh dikongsi kerana ia diaktifkan serta-merta dan akan sah selama 30 hari dari tarikh pembelian.